top of page
  • Foto van schrijverGuido Palm

Dag van de thuiswerker.....

Bijgewerkt op: 18 mrt.

Dus vandaag is het de dag van de thuiswerker. Dus van 70% van de kantoorwerkers in Nederland......


Tips over veilig thuiswerken

Thuiswerken is in korte tijd de nieuwe norm geworden. Maar hoe zorg je ervoor dat je thuiswerkplek veilig is? Gelukkig is het vandaag de Dag van de Thuiswerker en deel ik de simpele tips om thuiswerken leuk en veilig te houden.


Thuiswerken is populair.

Volgens recente polls onder hybride werkers maakt het gelukkiger en gezonder. Maar werken vanuit huis brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de beveiliging van bedrijfsgegevens. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je thuiswerkplek veilig is.


Waar moet je op letten bij thuiswerken?

Houd werk en privé gescheiden! Beveilig je thuisnetwerk en internetverbinding met een sterk wachtwoord en update je router met de nieuwste beveiligingspatches. Gebruik als mogelijk een VPN om een versleutelde verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. Update je antivirussoftware en zorg voor regelmatig scans om je hardware tegen malware te beschermen.

Dit is allemaal te regelen met een klein thuiswerkbudget. Vaak wordt dit aangeboden door je provider of werkgever. Check dit!


Is de thuiswerkplek offline veilig?

Kies thuis een afgesloten plek om vertrouwelijke informatie te bespreken waar huisgenoten niet kunnen meeluisteren. Bewaar gevoelige apparaten en documenten niet op de keukentafel maar op een veilige, bij voorkeur afgesloten, plaats. Evalueer periodiek de informatieveiligheid van je thuiswerkplek.


Regel het goed als werkgever.

In principe is je IT-specialist de aangewezen persoon om dit te regelen. Hij of zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle tools voldoen aan de eisen van privacybescherming en informatiebeveiliging.


Houd wel rekening met een verminderd risicobewustzijn bij thuiswerken.

Thuis voelen


mensen zich veilig en zijn ze minder op hun hoede voor phishing, spam, malware, enz. Als je werknemers vanuit huis laat werken, is het belangrijk om goede afspraken te maken. Creëer een kantoor-alertheid thuis door je werknemers te trainen op bewustwording en risico’s. Zorg voor een veilige omgeving om incidenten te melden en bied ondersteuning met een helpdesk en intranetpagina's.


Thuiswerken biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je thuiswerkplek geen open uitnodiging voor cybercriminelen is. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat iedereen gerust kan werken vanuit huis.


16 weergaven
bottom of page