top of page
  • Foto van schrijverGuido Palm

IT aanpak: Formuleer je wensen

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

Je bent met je vragen aan de slag gegaan. Grofweg weet je intussen wat je wilt en kunt bereiken met automatisering. Je weet wat er aan hardware, besturingssystemen en software voor jouw bedrijf op de markt is. Informatiebeveiliging staat bovenaan je lijstje. Kortom, je hebt een beeld voor ogen maar het is nog onscherp. Nu gaan we over op stap 2. Focussen en je wensen formuleren.Inventariseren

Het is eigenlijk heel simpel. Het juiste moment om ICT aan te schaffen is als je duidelijk onder woorden kunt brengen wat je nodig hebt. Die duidelijkheid is er nog niet. Wat je wel hebt, is een beetje kennis en dat kan een gevaarlijk goedje zijn. Je loopt het risico te snel de

verdere technische afhandeling over te dragen aan de IT-dienstverlener. Doe dat niet. Schrijf voor jezelf een paar kernwoorden of zinnen op. Maak een afspraak met een IT-deskundige die complexe automatisering heel eenvoudig uit kan leggen. Zonder vakjargon. Slaap er een nachtje over en kijk of je ’s ochtends duidelijk kunt formuleren wat je wenst. Gewoon aan je partner, de kinderen, je hond of je buur. Gelukt? Proficiat! Nu ben je een serieuze partner voor je IT-dienstverlener.


Toolbox


Goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt ook voor ICT. Het zijn tools die in de

gereedschapskoffer van je bedrijf moeten zitten. Nu je helder kunt uitleggen wat je functioneel wilt, kijk je met andere ogen naar je toolbox. Je ziet voor het eerst dat het een zooitje is. Dat je systemen in de loop der jaren adhoc zijn aangeschaft zonder dat er structureel over automatisering is nagedacht. Nu heb je eindelijk de mindset hier wat aan te doen.


Integratie

Stel je bent eigenaresse van een verpakkingsbedrijf met 50 medewerkers. Er is een afdeling die met CAD-software tekeningen maakt, een afdeling voor de administratie met software voor de facturering, urenregistratie, personeelsplanning en dan is er nog HR. Je ziet dat je ICT-toolbox vol is. Toch loopt niets echt soepel. De systemen spreken allemaal een andere taal, sommige zijn al tien jaar oud en het kraakt en piept.


Organisch geheel

Wat jij wenst is een simpel stappenplan met koppelingen en vertaalslagen. De automatisering moet aanvoelen als een organisch geheel. Jij staat al met 1-0 voor, omdat je weet wat je functioneel met je systemen wilt bereiken. Samen hoeven we alleen nog maar te zoeken naar de juiste, integrale oplossing voor de IT in jouw bedrijf.


28 weergaven
bottom of page